Heb jij ook kookvragen?

Posted by | Hoe zit dat?, kookvragen | No Comments

Tijdens onze kooklessen krijgen we vaak veel verschillende vragen. Om zoveel mogelijk mensen te helpen hebben we besloten deze vragen te inventariseren en online te gaan beantwoorden door middel van filmpjes & Blogs. Elke les bieden wij de mogelijkheid om de kookvragen te stellen. Maar er bestaat ook de mogelijkheid deze digitaal te stellen. Dus.. heb je vragen? Laat het weten! Wil je op de hoogte blijven ? Like onze facebookpagina! We beginnen snel met het beantwoorden van al jullie kookvragen!

Word jouw moestuin een succesverhaal?

Posted by | groenten kweken | No Comments

Als je dit leest ben je bezig met het kweken van je eigen groenten en of kruiden. Op grote of kleine schaal. In bakken op je balkon, je stadstuin, je eigen tuin of misschien sta je op de wachtlijst voor een volkstuin. Weet je al wat je met al die groenten en kruiden gaat doen? Ik wel! Jij gaat kooklessen nemen..

Nederland is in de ban van moestuinen. Mooi om te zien dat daarmee tegelijkertijd de waardering voor echt voedsel weer komt. Heerlijk om te kijken naar de schoonheid van een witte kool! Of wedstrijdjes doen wie de mooiste wortel kweekt… Volgens mij gaat het om de smaak maar dat terzijde… De essentie is fijn. We zijn met z’n allen heerlijk bezig met echt eten en dat is goed!
Ik ben heel benieuwd hoe het proces van de AH moestuintjes zich ontwikkeld. Ik heb trouwens uit betrouwbare bron begrepen dat het vooral de ouders zijn die hier fanatiek mee aan de slag zijn gegaan, maar het slaat in ieder geval aan kunnen we wel zeggen. Zullen al die ontkiemde kruiden en groenten nu verpot gaan worden? Worden de mannen aan het werk gezet om de stenen uit het terras te trekken waarna er een moestuin zal verrijzen? Ik hoop het! Want dan zit straks heel Nederland met groenten en kruiden uit eigen tuin waarvan ze eigenlijk niet weten wat ze daar mee moeten gaan doen. Ik weet het wel! Ga op kookles en laat je inspireren en motiveren om de, met liefde geteelde groenten en kruiden te gebruiken voor de heerlijkste gerechten.
Kijk voor inhoudelijke informatie op www.dekookagenda.nl . Laat je inspireren op www.kooklesonline.nl . Wil je thuis kookles of misschien wel met een groepje liefhebbers? Neem dan contact op en we bespreken de mogelijkheden!

Gepasteuriseerd ei

Posted by | kookvragen, tips & trics | No Comments

Hallo…grote gele supermarktketen!

Je kent het wel, je bent jarig en de hele familie komt eten. Dus jij aan de slag in de keuken.. je maakt een heerlijk voorgerecht, fantastisch hoofdgerecht en als klapper op de vuurpijl maak je die tiramisu die je hebt leren maken van een oud vrouwtje in een klein dorpje ergens in Italië. Op het moment dat je het op tafel zet kijk je recht in de ogen van je oma/moeder die 85 jaar oud is en dus geen rauwe eieren kan eten. Daar rechts van zit je zus die net een paar weken zwanger is en op het moment dat jij vol trots je dessert op tafel zet met een zuur gezicht vraagt; Daar zitten toch rauwe eieren innnn? Toch niet zo’n top idee die tiramisu of wel?

Tijdens kooklessen en kookworkshops werken wij wel eens met pakken gepasteuriseerd eigeel en eiwit. De reactie van de deelnemers is dan vaak dat ze dat nog niet eerder gezien hebben en dat ze dat veel eerder hadden willen ontdekken. In veel gevallen krijgen wij dan de vraag waar we dat vandaan halen. Die pakken met gepasteuriseerde eiwit en eigeel zijn heel makkelijk te verkrijgen bij de groothandel. Alleen heeft niet iedereen een pasje van de groothandel en bovendien zijn het grootverpakkingen waarvan je vaak nog minder dan de helft nodig hebt. Tot vandaag moesten wij dus veel kookliefhebbers teleurstellen..Tot dat ik net in de supermarkt tussen de slagroom en de roomboter ineens doosjes met gepasteuriseerd eigeel en eiwit zag staan. Er is dus weer een supermarkt die dit verkoopt. Hoeven wij in het vervolg in ieder geval niemand meer teleur te stellen als jullie kookliefhebbers er naar vragen!

Gepasteuriseerd ei